Mirka Haili
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
03.12.2021

Miksi olen ehdolla

Olen ehdolla kevään 2021 kuntavaaleissa Helsingin Vasemmiston ehdokkaana. Vasemmistoliitto tekee työtä kaikille oikeudenmukaisen Suomen puolesta, ja tämän takia valitsin sen puolueekseni. Tässä blogitekstissä kerron syitä miksi olen lähtenyt ehdolle.

Sydäntäni lähellä on eriarvoistumisen pysäyttäminen. Työskentelen päihdetyössä ja näen työssäni eriarvoistumisen jäljet lähietäisyydeltä. Yhdenvertaiset ja laadukkaat peruspalvelut ovat avain syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisyyn.

Olen ollut Vasemmistoliiton jäsen vuodesta 2011. Haluan, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus riittävään toimeentuloon, kattaviin julkisiin palveluihin sekä laadukkaaseen ja turvalliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Vasemmistoliitolla on nämä samat tavoitteet, joten oli selvää, että liityin juuri tähän puolueeseen. Sosiaalialan ammattilaisena tiedän, kuinka eriarvoisuus on kasvanut Suomessa. Kaikista puolueista juuri vasemmistoliitto toimii eniten tasa-arvon eteen.

Tiedän ja tunnen sosiaalipalveluiden ja erityisesti päihdepalveluiden haasteet ja tunnustan näiden merkityksen ja tärkeyden. Vaikeassa elämäntilanteessa olevat ihmiset tarvitsevat tukea syyllistämisen sijaan. Tarjoamalla laadukkaita ja helposti saavutettavia päihdepalveluita voimme edistää myös yhteiskuntarauhaa. On meidän kaikkien etu, että jokainen apua tarvitseva sitä saa.

Pitkään yksin asuneena tiedän millaisia haasteita yksinasuvat kohtaavat. Asuminen on Helsingissä kallista ja asumiskustannukset ovat suhteessa suuremmat yksinasuvalle. Korona-aika toi näkyviin myös sen, miten haavoittuvassa asemassa yksinasuvat ovat esimerkiksi sairastuessaan.

Haluan Helsingin, jossa kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja kukaan ei jää yksin. Saavutettavat kirjasto-, kulttuuri- ja liikuntapalvelut edistävät meidän kaikkien hyvinvointia. Hyvinvointi ei saa olla asuinalueesta, perhemuodosta tai tulotasosta kiinni.

Tulen avaamaan näitä teemoja lisää blogikirjoituksissani. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä!

Takaisin etusivulle